doktor&hesapci

TGRT-FM de Cuma günleri saat 20.00 civarlarında yayına giren programın paralelinde fikir alışverişi için yapılmış bir blog dur. Yorumlarınızı bırakmakta nazlanmayın.

Sunday, February 04, 2007

2 Şubat 2007.. bir haftalık aradan sonra

Sevgili Mazhar;
Haklısın üretime ille de devam etmek ve her hafta yazmak gerekli. Ancak önce bu isteğin oluşması lazım. Doğrusu bu ya ; ben bazı köşe yazarları gibi içinden gelmese de yazan kişilerden değilim. Ekmek parası sözkonusu olsaydı belki, ama bugünlerde öz motivasyonum ile yazmam çok zor.

Katkıda bulunanlar, özellikle yorum ya da sms ile ille de takipte olduğunu bildiren fadimegül başta olmak üzere, musa, ufuk, adnan kondak, canan, gülşen, hızır ve ismini sayamadıklarım tekraren çok teşekkürler.

Tuzağa düşmeyelim:
İnformasyonun yorum yapılmasını imkansız kılacak seviyede dengesiz yayıldığı bu dönemde kimselere çok fazla dost ya da düşman olmayalım. Özellikle de sessizlik döneminin arkasından gelmesini beklediğim bir aşırı milliyetçi ve ırkçı dalgaya kapılarak nihayette başkalarına hizmet etmiş olmayalım. Kimi ülkelerde dini hassasiyetler ve milliyetçi duygularla kurulan cemiyetlerin ve teşkilatların sonraları daha büyük ükelerin stratejilerine hizmet ettiklerini asla unutmayalım.. Bu dönemin hiç bir coşkun duyguya kapılmamayı şiar edinerek geçirilecek bir zaman olduğunu kabul edip gündelik hayatımızı sıradan ve risksiz yaşayalım. Aşırı nefret ve sevgiden de kaçalım. Ve en güzeli BU DA GEÇER YA HU! diyelim. Bol bol..

Program sonrası dinleyici:
Dertleşmek babından bunu da anlatayım. Program sonrası stüdyoyu arayan kızgın bir dinleyici bana yaptığım işin yanlış olduğunu,vatanın bölünmez bütünlüğüne kast ettiğimi ve beni RTÜK e şikayet edeceğini ifade etti. Yeminli mali müşavir olduğunu ve beni vatansevmez olarak gördüğünü bağırarak anlattı. Ben de sesimi üst kattan duyulacak şekilde yükselttim. Kendisinin hadiseleri anlamaktan aciz olduğunu anlatır iken benim şerefsiz olduğumu söyleyince yapılacak tek şeyi yaptım. "Çek git" manasına gelen ve yazılması uygun olmayan kelimeyi söyleyerek telefonu kapattım. Pişman değilim. Bilip bilmeden memleketin terakkisine engel olan, insanımızın karnının doymasına engel olan ve utanmadan da bunu vatanseverlik zannedenler çekip gitsinler ya..

Sağlıkla kalın..
Doktor

7 Comments:

At 7:21 AM, Anonymous Anonymous said...

Önümüzde ki hafta yepyeni bir doktor-hesapçı programı ile karşılaşsanız:
Fon müziği değişmiş "katanay co'nun" yerine onuncı yıl marşı çalıyor. Doktor giriyor söze; Hesapçı ile kafa kafaya verdik ve kendimizi yeniledik vatanımızı sevmeye karar verdik, bugüne kadar çeşitli vesilelerle bizi ikaz eden tatlı-sert! uslupları ile bizi yanlış düşüncelerimizden döndürmek için canını dişine takıp uğraşan bazı dinleyicilerimize müteşekkiriz. Buna karşın demokratlık liberallik ayaklarına yatarak programı yoldan çıkarmaya çalışanları da kınıyoruz. Bir daha aramayın, ya vatanınızı adam gibi sevin yada susun (doktor gülmüyor gayet ciddi hesapçı nerdeyse nefes bile almıyor) Evet artık vatanımızı yabancı sermaye palavraları ile satanlara, ulusal davalarımızı sulandırmaya yeltenenlere kapalıyız. Vatan toprağı bir bütündür bölünemez, laik demokratik hukuk devletimiz bütün kurumları ile bizim için çalışmakta ve düşünmektedir. Bütün sıkıntılarımızın çözümünü Atatürk ilke ve inkılaplarında aramalı ve her evde bir nutuk bulundurmalıyız. Devletimizin üniter yapısını bozmadan mutlu yaşantımıza devam etmeli, vatan hainlerine bu güzel ülkeyi dar etmeliyiz......
demiş olsa ne düşünürsünüz
A)Doktor doğru yolu buldu gerçek bir vatansever oldu.
B)Doktor malı götürmenin yolunu buldu.
Saygılar Mazhar

 
At 4:53 AM, Anonymous Anonymous said...

Dini hassasiyetlerle kurulmuş cemiyetler aynı toplumun öteki bireyine eylemleriyle suçluluk hissettirebiliyor. Bu ayrışmanın başladığı nokta değil midir (yanılıyor da olabilirim)Eğer yanılmıyorsam Doktor'un dediği gibi kendimize değil de başka güçlere hizmet edeceği kesin!
CANAN

 
At 1:12 PM, Anonymous Anonymous said...

Mazhar kardeş, tabiki B) olur, ama hesapçı neden hep susuyor anlamadım. O da bişey demiş olsa iyi olurdu. Mehmet (öbürü)

 
At 1:02 AM, Anonymous Anonymous said...

Bence program şöyle olsun: Cotton Eye Joe'nin yerine Britney Spears'ın 'boys' şarkısıyla giriş yapsın ve konusu 'toplum ve cinsellik' olsun Doktor bu seferde programda 'Türklerde seks hayatı berbattır' diyormuş Hesapçının ne diyeceğini bilemiyorum böylece yine programı arayıp 'siz Türkleri küçümsüyorsunuz' diye başlayan konuşmalarında ağızlarına geleni sayıyorlarmış ben de programa katılıp milli mücadele döneminde Türklerde seks hayatı nasıldı şeklinde gayet donanımsız bir soru soruyorum; tarih görmemiş, tecrübesiz bir genç olarak... uçarız RTÜK'ün üzerinden böylece!
Britney tutkunu CANAN

 
At 2:27 PM, Blogger doktor yagci said...

Yakinen bildiğim konulardan birisi de Türklerde (Anadolu sakinlerinde mi demeliyim acaba?) seks hayatının berbat olduğu.

 
At 2:17 AM, Anonymous Anonymous said...

canan,
bu kadar saçmasapan şeyler yazabilmek için ne kadar zorlandığını anlamaya çalışıyorum.ama beceremiyorum.şu analiz hocan tatile falan mı çıktı yoksa.yardım alsan hani fena olmayacak.(f.g.)

 
At 8:06 AM, Anonymous Anonymous said...

Bir köyde bir kümeste üç beş tavuk kuş gribi olmuş ,medyaya haber gerek başladılar abartmaya ,dost ve kardeş ülke azerbaycan bu haberler üzerine türkiye den beyaz et ve yem dahil bağlantılı tüm ürünlerin girişini yasakladı hayırlı olsun.İç mihraklardan en büyüğü satılmış medya dış mihraklardan en küçüğü Azerbaycanı bayağı korkutmuş heralde Ermenistan gülüyordur halimize vay memleketim vayyy vay dost ve kardeş ülke azerbaycan vayyyyy ayrıca kıbrıs rumlarıyla akdenizde petrol arama anlaşması imzalayan israilzede lübnana da selam ediyoruz askerlerimize iyi baksınlar,unutmadan önce operasyon yapıp tutukladıkları Pkk Kongragel başlarına ertesi gün sığınma hakkı veren Belçika ,olayın sonunda ne olacağını anlayamayan Belçika ya övgüler yağdıran basiretsiz bazı emniyetçilerimize gülmezmi şimdi ,içimi dökeyim dedim sevgiyle kalın bugun program var unutmayın hoşçakalın

 

Post a Comment

<< Home

Mesothelioma Asbestos, Mesothelioma Cancer, Malignant Mesothelioma, Mesothelioma Attorney.
Mesothelioma