doktor&hesapci

TGRT-FM de Cuma günleri saat 20.00 civarlarında yayına giren programın paralelinde fikir alışverişi için yapılmış bir blog dur. Yorumlarınızı bırakmakta nazlanmayın.

Sunday, December 31, 2006

29 Aralık 2006..Sene biterken

Bir senenin ardından;
Bütün dinleyicilerimizin bayramlarını ve yeni senelerini kutlarken, yıl boyunca katkıda bulunanlara teşekkür ederiz. Bayram ile başlayan seneniz aynı tad ile devam etsin. Terli terli su içmeyin, soğuk havalarda ağzınızı burnunuzu kapatın, yol geçerken, önce sola, sonra sağa, sonra yeniden sola bakıp acele etmeden ama hızlı adımlarla yolu geçin (ilkokul 2.sınıf hayat bilgisi kitabı sene 1970). Tasarruf için evinizdeki her 3 lambadan birini söndürün. Ya da hayatınızda bir zamanlar çook önemli denilen ama şimdi aklınıza bile getirmediğiniz ayrıntıların ne kadar fazla sayıda olduğunu düşünün. Bir on sene sonra şimdi etrafında fırtınalar koparılan mevzuların esamesi bile kalmazsa da beni hatırlayın. Düşünün ki; pentium-166 pc kullandığımız günlerden dual core islemcili bilgisayarlara geçişimiz 10 sene dahi sürmemiş. Eh bir 10 sene sonra da "çok önemli sandığımız şeyler üzerine amma boş konuşmuşuz" derseniz de beni hatırlayın. Kurulu düzenleri kişisel ve aile hayatınıza dokunmadığı sürece fazla önemsemeyin.

Bisiklete binin, kask ve eldiven unutmayın.
Doktor.

3 Comments:

At 3:22 AM, Anonymous Anonymous said...

Doktor&hesapçı ve bütün dinleyicilere iyi bayramlar ve mutlu,sağlıklı bir yıl dilerim.
YENİ YIL DİLEĞİM;siyasi aktörlerin iki ana konuda samimiyetle anlaştıklarını görmektir.Birincisi dini konular,ikincisi demokrasi.
Artık dini tartışmaların devletin ve siyasetin gündeminden çıktığı,milli iradeye dayalı demokratik rejime yapılan dayatmaların sona erdiği,slogancı ideolojik düşüncenin terk edildiği yeni bir yıl
diliyorum.
Sevgili doktor,benim cumhurbaşkanı adayım da sizin ki gibi Hilmi Özkök'tür;Devlet adamı vasıflarına sahip,demokrat,kültürlü,millete saygılı,pragmatik bir lider olduğu için.Sevgiler belgin

 
At 7:13 AM, Anonymous Anonymous said...

BAYRAM
Nihayet bizim cephede herşey normale döndü, büyüklerimizi ziyaret ettik, misafirlerimizi ağırladık, ve en sonunda çekirdek ailemizle başbaşa kalarak klasik yaşantımıza döndük. Bu vesile ile herkesin Bayramını tebrik ediyor, 2007 senesinin dilediğiniz gibi geçmesini temenni ediyorum.
YILIN SON PROGRAMI
Senenin son programı, oldukça klasik bir program olmakla beraber, bir kaç unutulmayacak iz bıraktı. Öncelikle Hesapçı, radyoları titreten öksürüğüyle programa katılarak yılın fedakarlık oskarını kucakladı. Doktor ise aziz yoldaşını bu hasta haliyle programa getirdiği için, ve aksırık durdurulamaz, öksürük engellenebilir diyerek hesapçıyı kıvrım kıvrım kıvrandırdığı için yılın gaddarı (!) oskarını haketti.
Ayrıca, gitti gidiyor derken Hasan amucamızı yeniden Türk düşünce dünyasına kazandıran doktorun bu (tedavi etme) maharetini hesapçıdan esirgemesini de yadırgadım. Dinleyici taifesinin, Mehcurenin öksürüğünü (Radyo tiyatrosunda ki veremli hanım) hesapçınınkinden daha mühimsediği ise yılın en acı gerçeği. Daha da vahimi ise masalda ki devekuşunun hesapçıdan fazla gündemi oluşturması oldu. Sana acil şifalar diliyorum hesapçı. Duruma bu denli duyarlı olmam bana da kadirşinaslık oskarını kazandırır herhalde (!)
2007
Her sene aynı terane,! yok kardeşim işte, beklesenizde beklemesenizde, herşey olacağına varıyor. Seneler aslında bir şey getirmiyor hep götürüyor. Onun için bende 2007 den bazı şeyleri götürmesini istiyorum. Bunların başında da memleketin istikbalini bağlayan o malum zümre geliyor. İnşalah kıyamete kadar giderler de cennet vatanımızda insan gibi yaşar, insan gibi ölürüz.
CUMHURBAŞKANLIĞI
Bu hususta doktorla aynı isim üzerinde birleşmek beni sevindirdi. Doktorun çevresinde ki liboşlar her ne kadar karşı olsada memleket için hayırlısı bu. O liboşlar liberallik olsun diye liberalizm yapıyor, biz ise insanlarımız mutlu olsun diye liberalizmi benimsiyoruz. Fark burada. Selam ve Hürmetler Mazhar

 
At 11:28 AM, Anonymous Anonymous said...

Sessiz dinleyici;
Merhaba doktorum; blogunuz programınız gibi cok dinamik.İnanın insanın televizyon kanallarından,dizi furyasından karıncalanmış komaya girmiş ,zihni programınızla açılıyor.Gündeme, olaylara farklı pencerelerden bakabilmeyi öğrendik sayenizde.Çoook teşekkür ederiz.
Tgrt fm'in en has özelliği dinleyicilerine,teknik masadaki arkadaslara verdiği kıymettir.Çok memnunuz.

 

Post a Comment

<< Home

Mesothelioma Asbestos, Mesothelioma Cancer, Malignant Mesothelioma, Mesothelioma Attorney.
Mesothelioma