doktor&hesapci

TGRT-FM de Cuma günleri saat 20.00 civarlarında yayına giren programın paralelinde fikir alışverişi için yapılmış bir blog dur. Yorumlarınızı bırakmakta nazlanmayın.

Friday, May 19, 2006

19 Mayıs 2006..Fincancı Katırları

At izi-İt izi:
Memlekette işlerin karıştığı bir dönem. Hani bazı zamanlarda insan hadiseleri yorumlayabilir, neticesini kötü de olsa iyi de olsa tahmin edebilir. Yaşadığımız günler böylesi tahmin edilebilir günler değil. Bazı toplum mühendisliği çalışmaları yapılıyor ama bunu yapanlar da neticeleri öngöremeyecek haldeler. Danıştay saldırısı ve sonrasındaki oluşmuş-oluşturulmuş tepkiler zannediyorum planlayıcı konumundakileri de korkuttu.

Benim acizane tavsiyem, öncelikle çok yakın dost zannedilen ve aynı jargon ile konuşanların dost olamayabileceğinin bilinmesi ve tepkilerin ertelenmesidir. Nedir: 15 gün boyunca içinizden geldiği gibi konuşmak, davranmak, tepki vermek yerine sadece susun ve hiç bir polemiğe girmeyin.

Tabii ki programda burada yazmak gibi rahat hareket edilmiyor. Diyemezdik ki bu haftaki hadiseleri planlayanların da ödü koptu. Diyemezdik ki artık informasyon akışı bu denli kolay idare edilemiyor. Sustuk muhabbet ettik..

Komik haller:
Uzun aradan sonra Ayşe teyzemiz aradı.. Olana bitene bir kızdı bir kızdı ki kalkıp Dumlupınar ovasını boydan boya geçip düşmanı yeniden denize dökecek gibiydi.. Tabii Ayşe teyze ye İzmir den son düşman gemisinin 9 Eylül den 4 gün önce ayrıldığını anlatamazdık. Hatta daha da ileri gidip düşmanın yarıya yakınının Mudanya dan gemilere bindiğini hiç söyleyemezdik.

Eh Osman Müftüoğlu'nun kimono lu resmine bulaşmasak olmazdı. Bulaştık netekim. Sağlık tüccarlarının en önde gelenlerinden olarak biraz daha farklı resimler çektirebileceğini düşündüm şahsen. Ve tabii ki kumaş pantolon beyaz gömlek üzerine kimono giyerek çekilmiş resmin üzerindeki yazı daha da ilginçti. Bunu programda söyleyemedik. Bahsedilen program ile 100 yıl yaşa 75 yıl seks yap şeklinde başlık atılmıştı. Ne sıkıcı bir 25 yıl diyerek bağladık..

Ve en komik hal de Laz Ali mizin hiç konuşamaması idi. Huzurlarınızda kendisinden özür dilerim. Bu hafta susturmasam ilanihaye susma ihtimali vardı malum. Ve susan bir Laz Ali nin ne demek olduğunu da ancak tanıyanlar bilir.

Haftaya bekleriz..
Doktor

1 Comments:

At 12:41 PM, Anonymous Anonymous said...

Programı çok dinlemeği arzuladığım bir hafta idi ama maalesef dünya işleri... acaba böyle, internette bir program arşivi oluşturamazmıyız. Hani canımız sıkılınca açta bi doktor muhabbeti dinleyip iki keyiflenelim diyebileceğimiz.
Dinleyici Mazhar

 

Post a Comment

<< Home

Mesothelioma Asbestos, Mesothelioma Cancer, Malignant Mesothelioma, Mesothelioma Attorney.
Mesothelioma